CTS | RSI

Voorkom klachten!

Last van een tintelende hand of vingers of pijn in je hand of vingers?

Dat kan het resultaat zijn van een vreemde stand van de hand. Gebruikt u een muis die de hand niet volledig ondersteunt, zoals een gewone muis of een verticale muis, dan loopt u het risico op het carpaal tunnel syndroom of RSI klachten.

Volledige ondersteuning door de HandschoenMuis voorkomt klachten!

Wat is het carpaal tunnel syndroom?

Het carpaal tunnel syndroom (CTS) is een klachtenpatroon veroorzaakt door een beknelling van de zenuw die loopt in het midden van de arm (nervus medianus) in het verloop van de overgang van de onderarm naar de hand ter hoogte van de pols (carpale tunnel). Dit is een nauw kanaal gevormd door de handwortelbeentjes en een stevig peesblad tussen pink- en duimmuis aan het begin van de handpalm. In deze tunnel lopen de buigpezen van de vingers en de zenuw. De zenuw is de zachtste structuur en is het meest gevoelig voor druk.

Oorzaak van het carpaal tunnel syndroom

Als je het carpaal tunnel syndroom hebt, heb je last van een beknelde zenuw in je hand doordat er een zwelling in de carpaal tunnel zit. Deze zwelling kan veroorzaakt worden doordat je je hand veel gebruikt. De pezen die in de carpaal tunnel liggen kunnen dan geïrriteerd raken.  De ‘standaard-muis’ is een belangrijke veroorzaker van RSI-klachten.

De HandschoenMuis is speciaal gevormd om RSI klachten tegen te gaan of te verminderen.

Symptomen van het carpaal tunnel syndroom

Als je het carpaal tunnel syndroom hebt kun je de volgende symptomen krijgen:

  • tintelende hand of vingers
  • pijn in je hand of vingers
  • slapende vingers of hand
  • gevoelloze, stijve vingers of hand
  • minder kracht in je hand