Gebruikstips

Het gebruik van de HandschoenMuis, zie afbeelding

Ga in een relaxte positie zitten en plaats je hand ontspannen op de muis (1). De pols dient goed ondersteund te worden (2) terwijl de vingers en duim op de muis rusten (3).


De onderarm dient ondersteund te worden door het bureau en/of de armleuning van de stoel. Zorg ervoor dat de hoogte van de stoelleuning dezelfde hoogte heeft als het bureau zodat de onderarm optimaal ondersteund wordt.  

Wist je dat het gemiddelde gewicht van een arm 7 kilo is? Als de arm niet ondersteund wordt zorgt dat voor onnodige spierbelasting van de arm, schouder en nek met alle gevolgen van dien.

Je spieren kunnen tijd nodig hebben om te wennen aan de HandschoenMuis. Je hebt wellicht al tijden gewerkt met een standaard muis die extra spierkracht kost en belastender werkt.

De HandschoenMuis is de enige gepatenteerde computermuis welke minimale spierinspanning vereist en maximaal gebruikerscomfort biedt.

Gewicht van de HandschoenMuis aanpassen

De HandschoenMuis bevat gewichtsplaatjes welke ervoor zorgen dat de HandschoenMuis in gebruik een optimale relaxte beweging heeft waarbij je spieren ontspannen blijven. Het gewicht is op basis van wetenschappelijke studies bepaald.

Wil je het gewicht van de HandschoenMuis aanpassen, dan is dat uiteraard mogelijk. Open eenvoudig het klepje op de onderkant en je ziet de gewichtsplaatjes die verwijderd kunnen worden om de HandschoenMuis lichter te maken. 

 

Bekijk hier het filmpje met verdere uitleg: